Eläkeläisjäsenyys

Eläkkeelle siirtyvä jäsen on tervetullut jatkamaan liiton osaston eläkeläisjäsenenä. Eläkeläisjäsenillä ei ole päätösvaltaa osaston kokouksissa, mutta he voivat käyttää tiettyjä liiton palveluita maksamalla kannatusjäsenmaksun.

Eläkeläisjäsenen osasto määräytyy sen mukaan, mihin osastoon jäsen on kuulunut siirtyessään eläkkeelle. Eläkeläisjäsen voi vaihtaa osastoa ainoastaan, jos hänen osastonsa toiminta lakkautetaan.

Yhteystiedot muuttuvat

Kaikki yhteystiedot kannattaa pitää ajan tasalla liiton jäsenrekisterissä. Oikeat yhteystiedot takaavat sen, että saat liiton julkaisut ja muut jäsenpostit viipymättä tietoosi.

Osoitteenmuutokset päivittyvät RAUn jäsenrekisteriin suoraan postista. Sähköpostiosoitteiden ja puhelinnumeroiden muutokset jäsenet tekevät itse.

Yhteistietoja voi helposti muuttaa helposti Verkkoasioinnissa tai lähettämällä uudet tiedot osoitteeseen rau@raury.fi.

Eläkeläisjäsenten palvelut

RAU:n tarjoaa eläkeläisjäsenmaksun maksaneille kannatusjäsenilleen seuraavat palvelut

Liitto tilittää osan eläkeläisen kannatusjäsenmaksusta osastolle, jonka jäsen eläkeläinen on. Osastot päättävät siitä, mitä palveluja he tarjoavat eläkeläisjäsenille.

Eläkeläisten kannatusjäsenmaksu

RAUn vuoden 2021 eläkeläisten kannatusjäsenmaksu on 60 euroa koko vuodelta ja 1.7. 2021 jälkeen eläkkeelle siirtyviltä jäseniltä 30 euroa loppuvuodelta 2021. Vuosimaksu laskutetaan tammikuussa 2021. Laskun voi saada paperilaskuna tai e-laskuna suoraan verkkopankkiin.

Eläkeläisten kannatusjäsenmaksun suuruuden, osastolle tilitettävän osuuden ja eläkeläisen kannatusjäsenmaksun sisältämät palvelut päättää edustajiston kokous kutakin tilivuotta varten erikseen. Eläkeläisten kannatusjäsenmaksun perintätavasta päättää liiton hallitus.

Jäsenkortti

Eläkeläisjäsenet saavat RAUn jäsenkortin. Kortti toimii matkavakuutuskorttina, joten pidäthän sen mukanasi reissussa. Mobiilisovelluksessa käytössä on sähköinen jäsenkortti.