Vapaa-ajantoiminta

Rautatiealan Unioni haluaa edistää jäsentensä palautumista, hyvinvointia sekä yhteisöllisyyttä. Tärkeinä keinoina ovat vapaa-ajan toiminnan tukeminen ja loma-asuntojen vuokraus. Sekä jäsenet että eläkeläismaksun maksaneet kannatusjäsenet ovat oikeutettuja osallistumaan turnauksiin ja kokoontumisiin sekä vuokraamaan loma-asuntoja. 

RAU:n edustajisto ja hallitus tulevat jatkossa linjaamaan, millaisia vapaa-ajantoimintoja liitto jatkaa tulevaisuudessa. Alla olevat tiedot on päivitetty verkkosivuille marraskuussa 2018.

Turnaukset ja kokoontumiset

Osastot järjestävät urheilulajeihin keskittyviä turnauksia. Turnauksiin ja kokoontumisiin voivat kaikki liiton jäsenet. Talvilajeina ovat hiihto, kaukalopallo ja pilkki. Kesälajeina puolestaan jalkapallo, beach-volley ja golf. Sisälajeja ovat lentopallo- ja salibandykisat. Urheilulajien lisäksi motoristit kokoontuvat vuosittain jossakin päin Suomea. 

Loma-asunnot

RAU:lla on jäsenistölleen tarjottavana lomaviikkoja viidessä eri kohteessa; Himoksella, Saariselällä, Ylläksellä, Kylmälahdessa Pielavedellä ja Vesamalla Savonlinnassa. Himokselle, Saariselälle ja Ylläkselle haetaan sähköisen lomapaikkahaun avulla lomakausi kerrallaan. Lomapaikkojen hauista tiedotetaan jäsenille kausi kerrallaan. Periaatteena on, että Himokselle, Saariselälle ja Ylläkselle haetaan kolme kertaa vuodessa. 

Talvipäivät

Liiton talvipäivät järjestetään laskettelu- ja hiihtokohteessa helmikuun alussa. Viime vuosina kohteena on ollut Tahko. 

Ohjelma talvipäivillä on vapaamuotoista ja liikuntapainotteista, mutta aktiviteetteihin osallistuminen on täysin vapaaehtoista. Osallistumismaksu sisältää majoituksen, useita ruokailuja, lasketteluliput, liput iltarientoihin sekä mahdollisia muita aktiviteetteja.

Talvipäiville voivat ilmoittautua kaikki liiton jäsenet ja myös heidän avecinsa. Osallistumismaksut vaihtelevat eri ryhmien välillä. Ilmoittautumisaika talvipäiville on yleensä marras-joulukuussa. Talvipäivien lähestyessä aiheesta kerrotaan lisää viestintäkanavissa.

Kesäpäivät

RAU:n osastot järjestävät vuorotellen elokuussa järjestettävät kesäpäivät osastonsa alueella. Kohteet ja niiden sijainnit vaihtelevat siis ympäri Suomea. Ohjelman sisällöstä päättää järjestävä osasto. Ohjelma on kuitenkin erittäin vapaamuotoinen. Talvipäiville voivat ilmoittautua liiton jäsenten ja eläkeläismaksun maksaneiden kannatusjäsenten lisäksi myös heidän avecinsa. Ilmoittautumisaika kesäpäiville on yleensä touko-kesäkuussa.