Jäsenyys

Jäsenrekisterivastaava
Anne Aalto-Mäkelä
p. 09 5760 3705
anne.aalto-makela@raury.fi

VERKKOASIOINTI

Jäsenyys

RAU:n jäseniä voivat olla liiton työehtosopimusten mukaisissa tehtävissä työskentelevät henkilöt sekä näistä tehtävistä työttömäksi jääneet henkilöt. Tes:sin alaisia tehtäviä ovat mm. liikenteenohjaus, veturin kuljettaminen sekä erilaiset asiakaspalvelu- ja toimistotehtävät. Lisäksi liittoon ovat tervetulleita myös em. aloille kouluttautuvat opiskelijat.

RAU:n jäsenet ja eläkeläisjäsenet kuuluvat osastoihin. Osastoja on 26 ympäri Suomea.

Jäsenyys tuo tukea

RAU:n jäsenenä liiton luottamusmies- ja työsuojeluorganisaatiot ovat tukenasi työnantajan kanssa syntyvissä erimielisyyksissä. Jäsenet voivat kysyä neuvoa myös liiton lakimieheltä. Mahdollisuus vaikuttaa liiton linjauksiin ja painopistealueisiin syntyy osastojen ja edustajiston kautta.

RAU tarjoaa myös upeita vapaa-ajan etuja kuten loma-asuntoja, matkavakuutuksen ja matkatavaravakuutuksen, urheilu- ja harrastetoimintaa, hullun halvat talvi- ja kesäpäivät sekä liudan jäsenalennuksia.

Jäseneksi liittyminen

Jäseneksi haluava henkilö saa jäsenhakemuslomakkeen oman työpaikkansa luottamusmieheltä tai osaston puheenjohtajalta. Samalla lomakkeella liitytään myös työttömyyskassan jäseneksi ja valtuutetaan työnantaja perimään jäsenmaksu palkasta. Täytetty ja allekirjoitettu lomake toimitetaan oman osaston yhteyshenkilölle. Liiton jäsenmaksu on 1,3 % bruttopalkasta sekä lisäksi mahdollinen osastomaksu.

Yhteystietojen muutokset

Muutokset omiin tietoihin tehdään verkkosasioinnin kautta. Verkkoasiontiin kirjaudutaan samoilla tunnuksilla kuin jäsensivuille eli jäsennumerolla ja salasanalla. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla salasana pitää tilata linkistä, joka näkyy kirjautumisikkunassa.

Osoitetiedot pidetään ajan tasalla Posti Oy:n välittämillä tiedoilla, tiedot päivitetään viikottain automaattisesti. Näin ollen Postille tehty ilmoitus vakinaisesta osoitteenmuutoksesta päivittää myös RAU:n jäsenrekisterissä olevat osoitetiedot.

Osoitteenmuutos tulee tehdä suoraan RAU:n jäsenrekisteriin, jos osoite on ulkomainen tai muuttuu ulkomailla tai jos osoitteenmuutos on määräaikainen (esimerkiksi opiskelijoilla) tai jos Postille on ilmoitettu osoitteenluovutuskielto.