Liittovakuutus

Rautatiealan Unioni on vakuuttanut sinut vapaa-ajallasi If Liittovakuutuksella 201-2054260, ohessa pääkohdat vakuutuksesi sisällöstä.

Lisätietoja jäseneduistasi saat If Asiakaspalvelusta numerossa 010 19 19 19 arkisin klo 8-20. Lisätietoja löydät myös RAU:n ja Ifin yhteisiltä sivuilta www.if.fi/rau. Vahinkoilmoituksen voit tehdä samassa osoitteessa tai puhelimella numerossa 010 19 18 18.

Kun lähdet matkalle muista ottaa jäsenkortti mukaasi, se on samalla Liittovakuutuksen vakuutuskortti, jota vastaan saat maksuttoman hoidon useimmissa ulkomaisissa lomakeskuksissa. Ifin sopimussairaalat ja -lääkärit löydät osoitteesta www.if.fi/rau -kohdasta neuvoja ja vinkkejä matkaan lähtijöille.

Jos matkustat Venäjälle, tarvitset viisumia varten matkavakuutustodistuksen, jonka saat Ifistä.

Jäsenetuna matkavakuutus

Rautatiealan Unioni tarjoaa sinulle jäsenetuna Ifin matkustajavakuutuksen sekä matkatavaravakuutuksen. Liiton jäsenilleen ottamaan matkavakuutukseen sisältyvät myös jäsenen mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset. Ilman vanhempiaan matkustavat lapset tarvitsevat oman vakuutuksen.

Matkavakuutus on henkilövakuutus, joka sisältää turvat matkalla alkavien sairauksien ja tapaturmien hoitokulujen varalle, matkalta myöhästymisturvan sekä matkan keskeytymis- ja peruuntumisturvat.

Sopimussairaalat ja -lääkärit matkalla

Voit hakea matkakohteesi sopimussairaalat ja -lääkärit tämän linkin kautta

Vakuutetut

Vakuutettuina ovat Suomessa vakinaisesti kalenterivuosittain yli kuusi kuukautta asuvat liiton jäsenet (työssäkäyvät, opiskelijat, työttömät, palkattomalla vapaalla olevat) ja toimihenkilöt sekä kannatusjäsenmaksun maksaneet eläkeläisjäsenet, joiden vakinainen kotipaikka on Suomessa ja jotka kuuluvat Suomen sairausvakuutuslain piiriin.

Jäsenyys määräytyy liiton ja sen jäsenyhdistyksen sääntöjen perusteella. Liitto vahvistaa pyydettäessä, että korvauksenhakija on kuulunut vahinkotapahtuman sattuessa tämän vakuutuksen piiriin.

Vakuutusturva on sidottu liiton jäsenyyteen. Jos jäsen eroaa tai erotetaan liitosta, vakuutusturva päättyy välittömästi.