Helsinki - Villinkari

Villinkari on Helsingin edustalla sijaitsevassa Villinki-nimisessä saaressa oleva vapaa-ajan kiinteistö. Kiinteistön omistaa Helsingin veturinkuljettajien osasto, mutta osasto toivottaa tervetulleeksi kaikki RAU:n jäsenet ja kannatusjäsenet perheineen. Villinkari on auki kesäkaudella toukokuusta syyskuuhun.

Villinkarin isäntä p. 045 341 3790

 

Majoitustilat

Villinkarissa on 5 makuuhuonetta, joissa kaikissa on nukkumatilat neljälle. Huoneissa on kerrossänky ja levitettävä sänky. Kaikissa huoneissa on oma jääkappi.

Huoneet on numeroitu 1-5. 3 ja 4 ovat allergiahuoneita, joihin ei saa viedä lemmikkieläimiä.

Majoittujat tuovat mukanaan omat lakanat ja pyyhkeet. Liinavaatteita on käytettävä aina vuoteessa – myös makuupussin alla.

Majoittujat siivoavat huoneen lähtiessään.

Isännältä kannattaa tiedustella onko nukkumatilaa jäljellä. Isännän tavoittaa puhelimitse numerosta 045 341 3790. Villinkarin isäntä on RAU:n Helsingin veturinkuljettajien osaston jäsen tai kannatusjäsen.

 

Muut tilat

Villinkarista löytyy majoitustilojen lisäksi sauna, iso oleskelutila, yhteiskeittiö astiastoineen, ruokailutila, biljardi, tikkataulu ja soutuvene. Rannassa on myös uima- ja venelaituri.

Saunan lämmitys maksaa 2 euroa. Maksu suoritetaan käteisellä tai MobilePaylla.

Villinkarissa on Helsingin vesijohtovesi. Lemmikkejä ei saa tuoda yleisiin sisätiloihin. Tupakointi kaikissa sisätiloissa on kielletty.

 

Täydellinen saari samoiluun

Villingissä voi samoilla ympäri saarta. Myrskykalliot saaren eteläpuolella ovat henkeä salpaava kalliomuodostelma, jossa on kiva oleskella ja ottaa aurinkoa.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että Itä-Villinki on puolustusvoimien aluetta. Lisäksi saaressa on yksityisalueita, joiden läpi ei saa kulkea.

 

Hinnasto

Hinnat löydät klikkaamalla tätä linkkiä. Hinnat ovat per vuode/ yö tai per huone/ yö.  Hinnat ovat samat kaikkien osastojen jäsenille. Muut kuin RAU:n jäsenet ja näiden seurassa olevat perheenjäsenet ovat tervetulleita, jos Villinkarissa on tilaa.

 

Saapuminen Villinkariin

Saareen pääsee venekyydillä, joka lähtee Vatorin rannasta (osoite Puuskarinne 1, 00850 Helsinki). Navigaattoriin kannattaa valita osoite Puuskarinne 7, joka vie varmemmin perille. Kuljetukset hoitaa Villinkarin isäntä. Saapua voi myös omalla veneellä.

Kyydintarpeesta isännälle tulee ilmoittaa 15 minuuttia ennen rantaan saapumista. Venematka kestää säästä riippuen 10-20 minuuttia.

Rannassa on paikoitus omalle autolle. Vatorin rantaan pääsee myös esim. matkustamalla Helsingin rautatieasemalta metrolla Herttoniemeen ja siitä bussilla 85 bussin päätepysäkille nimeltä Puuskarinne.

 

Lue lisää Villingin saaresta