Hakemuksen täyttö

Sähköisellä hakemuksella haetaan Himokselle, Saariselälle ja Ylläkselle. Hakemukselle merkitään toivotut kohteet ja lomaviikot. Viikoiksi voi merkitä esimerkiksi koko sesongin tai vain yhden haluamansa viikon ja kaikkea siltä väliltä. Lisäksi valitaan ensisijainen toive lomapaikaksi. Lomakkeella voi siis hakea myös useampaan kohteeseen.

Ensikertalaiset etusijalla

Ensimmäistä kertaa lomapaikkoihin (Ylläs, Saariselkä, Himos) hakevilla on etusija hakuprosessissa. Ensimmäisellä kerralla tarkoitetaan em. kohteisiin ensimmäistä lomaviikkoa vastaavalle kaudelle hakevaa jäsentä tai kannatusjäsentä. Vuoden 2019 kesäkauden hausta alkaen molemmista liitoista (RVL ja VML) RAU:hun tulevat jäsenet katsotaan ensikertalaisiksi.

Ensikertalaisuus on jokaisella hakijalla erikseen talvisesongille ja kesä- ja syksykaudelle. Talvisesongin ulkopuolella eli kesällä tai syksyllä käytettyjä lomaviikkoja ei huomioida talvisesonkiviikkojen haussa.

Esim.

  • Jos hakija on lomaillut Ylläksellä kesällä, hän on ensikertalainen hakiessaan talviviikkoa missä tahansa kohteessa.
  • Jos hakija on lomaillut Ylläksellä kesällä, hän ei enää ole ensikertalainen hakiessaan kesä- tai syksyviikkoa missä tahansa kohteessa.

Päätös lomaviikosta

Jos samalle viikolle on vain yksi hakija, lomaviikko on hakijan ja hän saa siitä ilmoituksen tekstiviestitse. Tekstiviesti ei kerro saatua viikkoa, vaan tiedon pääsee tarkastamaan verkkoasionnista omista hakemuksista.

Jos samalle viikolle on useampia hakijoita, suoritetaan arvonta hakuajan päätyttyä. Arvonnan jälkeen kaikille hakijoille lähetetään tekstiviesti, onko arpaonni suosinut vai ei.

On tärkeää tarkistaa, että jäsenrekisterissä oleva matkapuhelinnumero on oikea. Yhteystiedot voi tarkastaa itse kirjautumalla Verkkoasiointiin.

Lomaviikot saaneille lähetetään n. kaksi kuukautta ennen lomaviikkoa lasku ja asukasohje hakijan sähköpostiin. Laskun voi tilata myös e-laskuna verkkopankkiin, mikä on vaivattomin ja nopein tapa hoitaa lasku. Verkkolaskuohjeisiin pääsee extranetin etusivulta.

Lomaviikon peruminen

Lomaviikon voi peruuttaa laskun eräpäivään saakka. Mikäli vuokraviikko peruutetaan myöhemmin, peritään 50 €:n käsittelymaksun.

Vapaaksi jääneiden viikkojen haku

Jos arpaonni ei suosinut, tekstiviestissä on myös tiedot siitä, mitä viikkoja haluttuun kohteeseen on jäljellä. Hakija saa näin mahdollisuuden vuokrata toisen lomaviikon. Kannattaa kuitenkin huomioida, että ottaessaan tällaisen vapaana olevan viikon vastaan, hakija menettää ensikertalaisuuden lomapaikkahakemuksessa talvikaudelta tai kesä- ja syksykaudelta.

Kun hakemuksen lähettäneet ovat tehneet päätöksensä, vapaana olevat viikot julkaistaan RAU:n verkkosivuilla. Vapaaksi jääneitä viikkoja haetaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen rau@raury.fi tai soita p. 09 5760 3704/ Anne-Maarit Valli.