Hae lomapaikkoja

Sähköiseen lomapaikkahakemukseen

Täytä sähköinen lomapaikkahakemus 

Sähköisellä hakemuksella haetaan Himokselle, Saariselälle ja Ylläkselle. Lomapaikkahakemus sijaitsee liiton sähköisessä ja salasanalla suojatussa verkkoasioinnissa. Hakemukselle merkitään toivotut kohteet ja lomaviikot. Viikoiksi voi merkitä esimerkiksi koko sesongin tai vain yhden haluamansa viikon ja kaikkea siltä väliltä. Lisäksi valitaan ensisijainen toive lomapaikaksi. Lomakkeella voi siis hakea myös useampaan kohteeseen.

Ketkä voivat käyttää?

Huoneistoja ovat oikeutetut käyttämään kaikki RAUn työssä olevat ja eläkeläisjäsenet perheineen. Koulujen lomaviikoilla, jouluna ja pääsiäisenä huoneistot ovat ainoastaan työssä olevien varattavissa.

Milloin lomapaikkoja tulee hakea?

Lomapaikkojen hauista tiedotetaan liiton lehdessä ja verkkosivuilla kausi kerrallaan. Periaatteena on, että Himokselle, Saariselälle ja Ylläkselle haetaan kolme kertaa vuodessa. Talvikauden haku Ylläkselle ja Saariselälle 18.12. 2021-30.4. 2022 ja Himokselle 20.12. 2021-1.5. 2022. Hakuaika päättyy 24.10. 2021. Huom! Rekisteriohjelmamuutoksista ja siihen liittyvistä aikatauluista johtuen päättymistä on aikaistettu.

Ensikertalaiset etusijalla

Ensimmäistä kertaa lomapaikkoihin (Ylläs, Saariselkä, Himos) hakevilla on etusija hakuprosessissa. Ensimmäisellä kerralla tarkoitetaan em. kohteisiin ensimmäistä lomaviikkoa vastaavalle kaudelle hakevaa jäsentä tai kannatusjäsentä. 

Ensikertalaisuus on jokaisella hakijalla erikseen talvisesongille ja kesä- ja syksykaudelle. Talvisesongin ulkopuolella eli kesällä tai syksyllä käytettyjä lomaviikkoja ei huomioida talvisesonkiviikkojen haussa.

Esim.

  • Jos hakija on lomaillut Ylläksellä kesällä, hän on ensikertalainen hakiessaan talviviikkoa missä tahansa kohteessa.
  • Jos hakija on lomaillut Ylläksellä kesällä, hän ei enää ole ensikertalainen hakiessaan kesä- tai syksyviikkoa missä tahansa kohteessa.

Päätös lomaviikosta

Jos samalle viikolle on vain yksi hakija, lomaviikko on hakijan ja hän saa siitä ilmoituksen tekstiviestitse. Tekstiviesti ei kerro saatua viikkoa, vaan tiedon pääsee tarkastamaan verkkoasionnista omista hakemuksista.

Jos samalle viikolle on useampia hakijoita, suoritetaan arvonta hakuajan päätyttyä. Arvonnan jälkeen kaikille hakijoille lähetetään tekstiviesti, onko arpaonni suosinut vai ei.

On tärkeää tarkistaa, että jäsenrekisterissä oleva matkapuhelinnumero on oikea. Yhteystiedot voi tarkastaa itse kirjautumalla Verkkoasiointiin.

Lomaviikot saaneille lähetetään n. kaksi kuukautta ennen lomaviikkoa lasku ja asukasohje hakijan sähköpostiin. Laskun voi tilata myös e-laskuna verkkopankkiin, mikä on vaivattomin ja nopein tapa hoitaa lasku. Verkkolaskuohjeisiin pääsee extranetin etusivulta.

Lomaviikon peruminen

Lomaviikon voi peruuttaa laskun eräpäivään saakka. Mikäli vuokraviikko peruutetaan myöhemmin, peritään 50 €:n käsittelymaksun.

Vapaaksi jääneiden viikkojen haku

Lisätietoa vapaaksi jääneiden viikkojen hakemisesta